2024. április 27. - Zita

VDSZSZ-MÁV: tárgyalnak

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - ellentétben a másik négy reprezentatív vasutas szakszervezettel - nem írta alá a MÁV-val kötött bérmegállapodást, ettől függetlenül azonban minden vasutas dolgozó átlag 6,9 százalékos fizetésemelésre szám
2007. december 30. vasárnap 16:53 - Hírextra

A szombati tárgyalásoknak köszönhetően a vasúti dolgozók által választható béren kívüli juttatások összege éves szinten 250 ezer forintra nő. A MÁV Zrt. tehát mind az öt reprezentatív szakszervezettel aláírta a három évre szóló foglalkoztatáspolitikai megállapodást, amelyben a munkavállalók foglalkoztatás-biztonságának feltételeit, továbbá munkaerő-piaci mobilitásának javítását rögzítették.

A VDSZSZ Szolidaritás azért nem írta alá a megállapodást, mert az érdekképviselet az alapbérfejlesztésen túl további 10 százalékos alapbérfejlesztést is követelt a MÁV-társaságok privatizációjából befolyó összegből. Az érdekképviselet a MÁV Cargo hasonló esetét hozza példának.

Halasi Zoltán, a VDSZSZ egyik ügyvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy január 7-ére összehívták a MÁV Startnál működő szakszervezeteket, amelyek képviselői eldöntik, hogy a jövőben keményebb munkavállalói eszközöket vetnek-e be, azaz sztrájkolnak-e.

Az öt vasutas szakszervezet vasárnap délután a MÁV Starttal tárgyal. Az egyeztetésekről a cég szóvivője, Balogh Fazekas Anita csupán annyit árult el, hogy bértárgyalás folyik, részletekről csak azután számolnak be, ha megállapodás születik.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását