2024. április 29. - Péter

Százmillió tűnt el Angyalföldön?

Tavaly és idén zajlott beruházásoknál vizsgálta a közbeszerzéseket az angyalföldi Fidesz. Azt találták, hogy a kerületi szocialisták felelőtlenül bántak a közpénzekkel. Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen.
2010. szeptember 21. kedd 18:53 - Tóbiás Gábor
Az MSZP XIII. kerületi Szervezetének reakciója
Felháborító, hogy a Fidesz XIII. kerületi Szervezete lenézi és balgának tekinti a választópolgárokat. Azt hiszik, az itt élők nem látják át olcsó trükkjeiket. Az elmúlt hónapokban Angyalföldről konténerszámra összehordott feljelentések a politikai kampány részét képezik.

A konkrét ügyekben tett feljelentések annyiban azonosak a korábbi beadványaikkal, hogy szakmaiatlanságtól hemzsegnek. Céljuk a kerületben ellenzékiséget nehezen tűrő politikusok mohó hatalomvágyának kielégítése.

Az illetékes hatóságok egy esetben sem állapítottak meg törvénysértést a XIII. kerületben.

Felszólítjuk politikai ellenfelünket, hogy ne állami és közhivatalok (például ügyészség) segítségével kampányoljon, hanem programja bemutatásával – ha egyáltalán van ilyen – próbálja meg elnyerni a XIII. kerületiek bizalmát.

A XIII. kerületi Önkormányzat gazdálkodását független szakmai szervezetek és a lakók is példásra értékelik.

A XIII. kerületi MSZP „A jó irány” című programban a fejlesztések folytatását, a szolgáltatások minőségének további javítását, a szociális háló bővítését, a fenntartható fejlődést, az átláthatóságot és a szakszerű gazdálkodást kínálja.
A vizsgálatokat Dr. Simor Miklós (a Fidesz képviselőjelöltje az angyalföldi 9-es számú választókörzetben) ügyvéd végezte, aki 7-8 éve végez közbeszerzési vizsgálatokat egy ügyvédi irodában. „Sikeres választás esetén ő lesz az, aki felügyelni fogja a közbeszerzések átláthatóságát” –mondta Spaller Endre a Fidesz kerületi polgármester-jelöltje.

„A Fővárosnál Nokiás dobozban lopták a pénzt, a XIII. kerületben konténerrel” – kezdte a beszámolót Dr. Simor. A gyanú szerint összesen körülbelül 100 millió forintot fizetett ki felelőtlenül a kerület szocialista vezetése, négy óvoda, két gimnázium és egy sportpálya felújítása során.

„Minden esetben az önkormányzat magasan a piaci ár felett fizetett a szolgáltatásokért, ezért feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen” – mondta Simor.

Piszkos ügyek

A nemrégiben átadott Láng Sporttelepen hat konténert rendelt meg az önkormányzat – négy öltözőkonténert és kettő úgynevezett szaniterkonténert – mindezért 32,6 milliót fizettek ki. „Ilyen konténereket harmad áron, vagyis körülbelül 10 millióért is kaphattak volna” – véli Simor.

A szocialisták nagyvonalúan kezelték a pénzeket a helyi oktatási intézmények felújításánál is, állítja: a Csata utcai Általános Iskola konyháját az önkormányzat 54 millió forintért újította fel. A Futár utcai Tagóvoda és a Napraforgó Tagóvoda konyhájának kisebb felújítását 19,2 millió forintért végezték el. „A saját igazságügyi szakértőink szerint ezeknél a felújításoknál a végösszegek legalább 40 százalékkal drágábbak, mint ahogy azt a piaci körülmények indokolják”- mondta Simor Miklós.

„Tél óta az Ady Endre Gimnázium és a Berzsenyi Dániel Gimnázium 50-50 millió forintos nyílászáró cseréje kapcsán, továbbá a Mese Tagóvoda 33,5 millió forintos homlokzat-felújítása, a Csupa-Csoda Tagóvoda 17 millió forintos mosdófelújítása, továbbá a legnagyobb közfelháborodást kiváltó Csata utcai Sportcsarnok 8 millió forintos akadálymentesítése ügyében a nyomozás különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt folyik” – sorolta a többi gyanús ügyet Simor.

Újabb csontváz

„Az MSZP és SZDSZ frakció politikai felelőssége nyilvánvaló. Az, hogy jogi értelemben kinek kell ezért elszámolni, az majd a nyomozóhatóságnak lesz a döntése” – majd hozzátette: „az összes ügy bennmaradt az ügyészségnél, nem szólítottak fel minket hiánypótlásra. Szó sincsen arról, hogy ezek légből kapott politikai vagdalkozások lennének, ezek megindult büntetőügyek.”

A kivitelező cégekről (Best-Sur Kft. és Bauholds - Komort Kft.) nem tudni sok mindent. Utánajártunk, de az interneten semmi nyomuk. Az angyalföldi Fidesznél is csak sejtik, hogy milyen kapcsolat lehet a polgármester és a cégek között. „Ezeket a cégeket még nem láttuk”- mondta Simor.

„Ugyanaz a cég szállította a konténereket, ami a konyhafelújításokat végezte. Ez egy víz és gázszerelő cég. Egyébként ebben a konyhaügyben négy pályázóból háromnál ugyanaz készítette az árajánlatot. A víz és gázszerelő cég beadta a sajátját és még másik kettőt. Persze a víz és gázszerelő cég nyert. Ezek olyan furcsaságok, amit majd mérlegel az ügyészség” – mondta el az ügyről Spaller Endre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását