2024. április 29. - Péter

Éhező marhák

Csaknem ötven marhát mentettek meg a hatóságok Csongrádon, ahol az egyik állattartó telepen az állatok karácsonyig éheztek és szomjaztak - írja szombati számában a Délmagyarország című napilap.
2007. december 29. szombat 10:18 - Hírextra
A rendőrség a csontsoványra fogyott állományt lefoglalta, és állatkínzás miatt büntetőeljárást indított. Most a város eteti a jószágokat - olvasható a cikkben.

A körülményekről a körzet önkormányzati képviselője, Murányi László tett bejelentést a rendőrségen, miután hosszú ideje nem látták a tanya legidősebb lakóját. A 88 éves férfi két lányával él, akik nem engedték be a kivonuló polgárőröket és az orvost a házba, ezért a rendőrség segítségével jutottak be. Mint utóbb kiderült, a férfi tüdőgyulladás miatt ágyban volt, de majdnem kihűlt. Az idős embert kórházba szállították, és már jobban van.

Berkes István, Csongrád jegyzője a lapnak elmondta: egy marha már elhullott, azt a gyepmester szállította el. A jószágokat egyébként nem vették nyilvántartásba, a telep ugyanis a nyár óta hatósági zár alatt áll. Így az is kérdés, honnan tehettek szert a tulajdonosok a növendékmarhákra, hiszen takarmányra sincs pénzük - tette hozzá.

Rádi Norbert, Csongrád rendőrkapitánya a lapnak elmondta: állatkínzás vétség gyanúja miatt kezdődött büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemle során megállapították, hogy az állatokat nem megfelelő módon tartották, s így az életüket is veszélyeztették. Az állomány állapota a büntetőeljárás során bizonyítékként szolgál. Az eljárásban az állat-egészségügyi hatóság is részt vesz. A vétség elkövetője két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását