2024. július 20. - Illés

Még nem nyugodtak a Dakar 2008 indulói

A január 5-én rajtoló Dakar-rali szervezői a verseny biztonsági kérdéseiről tárgyalnak Mauritániában, miután hétfőn fegyveresek agyonlőttek négy francia turistát, egyet pedig súlyosan megsebesítettek a nyugat-afrikai országban.
2007. december 27. csütörtök 18:29 - Hírextra
A Lisszabonból induló mezőny közel tízezer km-es útja során Mauritánián is áthalad.

A támadók egy öttagú francia családot támadtak meg a fővárostól, Nuaksottól 250 kilométerre keletre: négy embert, köztük két gyermeket gyilkoltak meg. Az apát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A francia család megállt piknikezni egy főútvonal mellett. A támadók pénzt követeltek tőlük, majd miután elszedték tőlük, automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A három fegyveres elmenekült a helyszínről.

A 30. Dakar-rali során a versenygépek 9273 km-t tesznek meg, ebből 5736 km a gyorsasági szakasz. A rajtceremóniát január 5-én Lisszabonban tartják, majd következik négy marokkói szakasz, kilenc nap Mauritániában (egy szünnappal) és kettő Szenegálban, ahol január 20-án ér véget a verseny.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását