2024. július 18. - Frigyes

Az utolsó holdutas szerint Bolt a Marsra is eljut

"Ha továbbra is így fut, a Marsra is eljut" - így vélekedett Usain Boltról, a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnokáról és világrekorderéről Eugene Cernan, "az utolsó ember a Holdon".
2008. augusztus 18. hétfő 18:00 - Hírextra
Az amerikai űrhajós, aki az Apollo 17 űrhajó parancsnoka volt az 1972. decemberi, eddigi utolsó Hold-misszió idején, a pekingi olimpia egyik díszvendége. Cernant különösen lenyűgözte a jamaicai sprinter döbbenetes, 9.69 másodperces világcsúcsa.

"Én jártam utoljára a Holdon, de egy napon valaki eljut a Marsra is. Ahogy jelenlegi lendületét és légiességét nézem, Bolt lehet az első" - mondta Cernan félig tréfásan a sprinterről.
Az űrhajós bemutatott a pekingi közönségnek egy fotót, amelyet a Holdon készített: egyik bajtársát ábrázolja, amint fehér szkafanderben áll az amerikai zászló mellett és a háttérben ott a parányinak látszó Föld.

"Ez a kedvenc képem, mert benne van az emberiség lényege. A technológia fejlődik és segíti a teljesítmények növelését, de az ember rendíthetetlen motorja különleges lelki ereje, amely állandóan önmaga túlszárnyalására ösztönzi" - vonta meg a párhuzamot az űrhajósok és a sportolók között. Ebben a szellemben szólt Boltról is: "Győzelme inkább az ember, mint a sportoló és a technológia diadala" - tette hozzá Eugene Cernan.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását