2024. április 18. - Andrea, Ilma

Évértékelés Várhidi Péterrel - HANGOSHÍR!

A Bors információi szerint 2008-ban két találkozó erejéig Mészöly Géza, a Vasas trénere ül ideiglenes kapitányként a válogatott kispadjára. Később a jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó Bölöni László követi őt. Nekünk még a jelenlegi szövetségi
2007. december 27. csütörtök 10:12 - Hírextra
Várhidi Péternek az év végén, december 31-én lejár a megbízatása, melyet egyelőre nem hosszabbítottak meg, s ez azt jelenti, hogy legalább két hétig nem lesz szövetségi kapitánya a labdarúgó-válogatottnak. Az elnökség elvben a január 15-re összehívott rendkívüli ülésén dönt majd a kérdésben.

Egyelőre Várhidi Péter az egyetlen hivatalos jelölt, de a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtófőnöke néhány napja közölte, hogy még mások is szóba jöhetnek. A sportnapilapnak az MLSZ-elnök elmondta, hogy már fel is vette a kapcsolatot Bölöni Lászlóval.

A Pont FM Rádió, SportPont műsora a távozó szövetségi kapitányt, Várhidi Pétert kérte fel, hogy értékelj a 2007-es évet.

Pont FM: Milyen évet zárt a magyar válogatott?

Úgy gondolom, hogy kimondottan jót. Egy átalakulóban lévő csapattal próbálkoztunk az év elejétől kezdve, folyamatos fejlődést mutatott a csapat. Év végére a közvélemény, és a szurkolók teljes megelégedést mutattak felénk, úgy gondolom elértük az év eleji célkitűzésünket.

Pont FM: Annak ellenére mondja ezt, hogy soha ilyen rossz helyezést EB selejtezőn még nem ért el a magyar nemzeti csapat?

Természetesen mondom, hiszen ezt két oldalról kell megközelíteni. Egyrészt valamit valamiért, ez azt jelenti, hogy a csapat újjáépítése, átszervezése, megfiatalítása nem megy zökkenők nélkül. A másik dolog, hogy a világranglistán 26 helyet jöttünk előre, és ez alapján veszik figyelembe kvalifikációs tornák kiemelési rendjeit. Addig, amíg a szurkolók és a média is úgy gondolja, hogy valamit lát a pályán játék szempontjából, addig nem a helyezéseket kell nézni.

Pont FM: Az utánpótlásunk ön szerint milyen évet zárt?

Vegyest, abból a szempontból, hogy az U21-es válogatott sajnos nem tud, vagy legalábbis nagyon kevés az esély arra, hogy tovább lépjen. Az U21-es csapat valahol a felnőtt válogatott égisze alatt dolgozik, és mivel a nagy csapatnál fiatalítás volt, ez a nyilván az ő rovásukra ment. Az U19-es válogatottunk viszont továbbra is ugyanazt a teljesítményt nyújtja, amit 17 éves korában. A selejtezőből tovább jutott, és mivel Magyarországon rendezzük az elitkört, így a célkitűzés nem is lehet más, mint újra EB döntőbe kerülni. Az U17-esek szintén tovább léptek a selejtezőből, nekik már sokkal nehezebb dolguk lesz, de úgy érzem ők is versenyben lesznek az utolsó pillanatig.

Pont FM: A hazai, 2007-es bajnokságot milyennek látja?

Változó képet mutatott, hiszen a mérkőzések izgalmasabbak lettek, de a színvonal nem sokat változott. Itt is egy átalakulást érzek. A klubvezetők letettek a fiatalítási elvekről, és inkább külföldi játékosokat igazolnak. Ezzel próbálnak versenyben maradni az élmezőnyben a bajnoki címért. Ez körülbelül három, négy csapatra jellemző, a többiek pedig kicsit vegetálnak. Megpróbálják jobbá tenni a csapatot, viszont kevés sikerrel járnak. Valamint ott vannak azok a csapatok, akik a kiesés ellen küzdenek.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását