2024. május 13. - Szervác, Imola

Elítéljük a Bhutto elleni támadást

A magyar Külügyminisztérium elítéli a terrorizmus minden formáját, így a Benazir Bhutto elleni támadást is, amelyet semmivel nem igazolható bűntettnek minősít - közölte a külügyi szóvivő csütörtökön.
2007. december 27. csütörtök 17:50 - Hírextra
"A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját. Benazir Bhutto meggyilkolását, majd az azt követő, 14 halálos áldozattal járó robbantást súlyos, semmivel sem igazolható bűntettnek minősíti, mely komolyan hátráltathatja a pakisztáni demokratizálódás folyamatát, és súlyosan megnehezítheti a január 8-ra tervezett választások megtartását" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Szelestey Lajos.

Mint írta, a Külügyminisztérium döbbenettel és felháborodással értesült a volt pakisztáni kormányfő, az ellenzéki Pakisztáni Néppárt (Pakistan Peoples' Party - PPP) elnöke ellen Rawalpindiben elkövetett merényletről.

Merénylet következtében életét vesztette csütörtökön Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető, volt kormányfő egy Ravalpindiben tartott választási gyűlésen - erősítette meg a Dawn News pakisztáni magántelevízió ilyen értelmű jelentését a pakisztáni belügyminisztérium szóvivője. Bhutto beszédet mondott pártjának választási gyűlésén az Iszlámábádhoz közeli városban. Kevéssel beszédének elhangzása után egy öngyilkos merénylő robbanószerkezetet hozott működésbe a gyűlés helyszínén.
A Pakisztáni Néppárt több más vezetője is megsérült a robbanásban, köztük Sherry Rehman, a párt szóvivője. A legújabb jelentések szerint legalább harminc holttest maradt a gyűlés helyszínén a detonáció után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását