2024. május 3. - Tímea, Irma

Hozzáfagyott a vaskorláthoz

A minusz 30 fokos hidegben azonnal odafagyott a korláthoz a szibériai Tyumenyben egy óvatlan nyugdíjas, aki csupasz kézzel fogta meg fémből készült objektumot.
2007. december 26. szerda 20:12 - Hírextra

Egy járókelő figyelt fel a bajbajutott asszonyra, akit végül a mentősök szabadítottak ki szorult helyzetéből: a fémkorlát lefürészelt darabjával együtt szállították kórházba, ahol aztán a fűtött kórteremben magától megoldódott a probléma.

Az Ural térségében és Szibéria számos vidékén, ahol nem ritka a mínusz 40 fokos fagy, az emberek megtanulták a rendszabályokat, amelyekkel elkerülhetik a súlyos fagyásos sérüléseket és más kínos helyzeteket.

Minden gyerek tudja például, hogy télen a szabadban nem szabad fémdobozból inni, mert odafagy a nyelvük. A Krasznojarszkban, Jakutszkban vagy Norilszkban leszálló repülőgépek utasait ezidőtájt rutinszerűen figyelmeztetik arra, hogy kiszálláskor csak kesztyűben szabad megfogni a lépcső korlátját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását