2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szigorúan megbüntették Huszti Szabolcsot

Szigorú büntetést mért az MLSZ Huszti Szabolcsra. Együttműködésről állapodott meg az MTK és a Liverpool. Spanyol és belga siker a Roland Garroson. A Vasas lett a vízilabda bajnok. Botrányos véget ért a Dánia-Svédpország Európa-bajnoki selejtező. Sportesem
2007. december 25. kedd 14:57 - Hírextra
AZ MLSZ ÉV VÉGÉIG TILTOTTA EL HUSZTIT
Év végéig eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a válogatott mérkőzéseitől Huszti Szabolcsot, a Hannover magyar középpályását. Huszti június elején, közvetlenül a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt lemondta a válogatottságot és szó nélkül távozott a csapat edzőtáborából. Az MLSZ szerint ezzel a középpályás cserbenhagyta a csapattársait, ezért döntöttek a szigorú büntetés mellett.

MEGÁLLAPODÁST ÍRT ALÁ AZ MTK ÉS A LIVERPOOL
Június 12-én jelentették be, hogy együttműködési megállapodást írt alá a magyar MTK és az angol Liverpool csapata. Az ötszörös BL, illetve BEK-győztes csapat a három évre szóló megállapodás szerint részt vesz az Akadémia irányításában és választhat az utánpótlás-játékosok közül, tehát elővásárlási joga van a tehetséges fiatalokra. Az MTK-ból azóta már három fiatal, Németh Krisztián, Simon András és Gulácsi Péter is a vörösökhöz igazolt.

NADAL ÉS HENIN NYERTÉK A ROLAND GARROST
Justine Henin és Rafael Nadal nyerték az idei Roland Garros teniszversenyt. A férfiaknál Rafael Nadal régóta nem talált legyőzőre a salakpályás versenyen, ez volt zsinórban a harmadik győzelme Párizsban. A spanyol klasszis a fináléban Roger Federert verte. A nőknél a belga Justine Henin negyedik sikerét könyvelhette el a francia bajnokságon, miután a döntőben legyőzte a szerb Ana Ivanovicsot.

A VASAS A VÍZILABDA MAGYAR BAJNOK
A TEVA-Vasas Plaket nyerte a magyar vízilabda bajnokságot. A Vasas a három győzelemig tartó nagydöntőt végül 3-1-re nyerte a Domino Honvéddal szemben. A Vasas 1989 után lett újra magyar bajnok.

TAROLTAK A MAGYAROK A KAJAK-KENU EB-N
Jól szerepelt a magyar kajak-kenu válogatott a spanyolországi Európa-bajnokságon. A Pontevedrában megrendezett kontinenstornáról ugyanis hat arannyal, hét ezüsttel és hét bronzéremmel tért haza a válogatott. A tornán kiemelkedett a női kajakosok teljesítménye, a magyar lányok ugyanis minden számban dobogóra állhattak.

BOTRÁNYOS ÉRT VÉGET A DÁNIA-SVÉDORSZÁG EB-SELEJTEZŐ
Botrányosan zárult a Dánia - Svédország Európa-bajnoki selejtező. Néhány perccel a rendes játékidő vége előtt, 3-3-as állásnál ugyanis egy szurkoló beszaladt a pályára és megpróbálta megütni a játékvezetőt. A fanatikust az dühítette fel, hogy Herman Fander játékvezető kiállította a dán középpályást, Christian Poulsen-t és tizenegyest ítélt a svédek javára. A szurkoló végül nem tudta megütni a bírót, ennek ellenére Fander jobbnak látta lefújni a meccset. Az UEFA később úgy határozott, hogy a szabályok értelmében 3-0-ás eredménnyel a svédeknek írják jóvá a meccset. A szurkolót december közepén 20 napos börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az eset nagyban közrejátszott abban, hogy Dánia végül nem jutott ki a 2008-as Európa-bajnokságra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását