2024. május 2. - Zsigmond

Harc a futballklubok ellen

Nem ért egyet a Bundesligában szereplő meghatározó labdarúgóklubok bér-, illetve átigazolási politikájával a német parlament elnöke. Norbert Lammert a Bild című lapnak nyilatkozva eltúlzottnak minősítette az e területeket érintő kiadásokat.
2007. december 25. kedd 08:30 - Hírextra
"Egyszerűen zavar a folyamatosan érzékelhető túlzás, ami leginkább a labdarúgásra jellemző - mondta a politikus. - Ha a német bajnokság leggazdagabb klubja 14 millió euróért vásárol meg egy fiatal brazil futballistát és olyan jövedelmet biztosít a számára, melyről a háztartások többsége hosszú évek munkájával sem álmodhat, valami nyilvánvalóan nincs rendben" - utalt Lammert a 18 éves Brenóra, akit a Bayern München a Sao Paulótól szerzett meg az említett összegért.

Frank Bsirske, az egyik legjelentősebb szakszervezeti szövetség elnöke az adók emelését sürgette a legmagasabb jövedelmekkel, így a futballistákéval kapcsolatban, Jürgen Thumann, az iparszövetség vezetője pedig szorgalmazta, hogy limitálják a játékosvásárlásokra költhető összegeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását