2024. április 20. - Tivadar

Orbán szerint a baj az MSZP

Magyarországnak előrehozott választásokra van szüksége - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Nemzet hétfői, karácsonyi számában közölt interjújában. A Fidesz elnöke hangoztatta, az alkotmányos rendet mindenkor tiszteletben tartják, de képesek és készek ar
2007. december 24. hétfő 09:30 - Hírextra
"Nyilvánvalóvá tettük" - mutatott rá a legnagyobb ellenzéki párt elnöke -, hogy a változás érdekében nem kell széttörni a demokrácia kereteit, mert van másik erő, másik program, amely "elvezet az erős és büszke Magyarországhoz".

Orbán Viktor közölte: a válságterületek "már szinte elborítanak bennünket", ám - mint mondta -, ha mélyebbre ásunk, akkor azt látjuk, hiányzik az önbecsülés. Ezt "nevezhetjük züllésnek is" - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: "Ez annyit tesz, hogy az emberi létezés egy alacsonyabb fokára léptünk vissza".
A pártelnök szerint ma Magyarországon nincsenek reformok. Üzletemberek találnak ki hol egyszerűbb, hol bonyolultabb eljárásokat arra, hogy az emberektől minél több pénzt vegyenek el - jelentette ki.

Orbán Viktor arra az újságírói felvetésre, miszerint a koalíció idén az egészségbiztosítási törvényt tette a karácsonyfa alá, azt mondta: a kormány csak tünet. "A baj az MSZP" - fűzte hozzá -, amely "neoliberális doktrínákra épített, üzleti alapú, rohamtempóban összebarkácsolt, milliónyi honfitársunk életét egészen biztosan megnehezítő törvényt" szavazott meg.

"Találó az a mondás, hogy a Magyar Szocialista Párt 2004. december 5-én kitörölte a nevéből azt a szót, hogy magyar, 2007. december 17-én kitörölte azt a szót, hogy szocialista, és lett, ami mindig is volt: a Párt" - mondta a Fidesz elnöke.

A politikus szerint a Fidesznek nem csak a kormány sorsáról kell gondolkodnia, hanem arra kell törekedni, hogy a magyar közvélemény "arra a helyre juttassa az MSZP-t, ahová való". Arra a kérdésre, hogy hol van a hely, ahová az MSZP való, Orbán Viktor úgy válaszolt: "a tartós bizalomvesztés állapotában".
Orbán Viktor kitért arra, hogy a 2007-es évben élesek voltak a csaták. "(...) noha cselekedeteiket mélységesen elítéljük, nincs bennünk személyes gyűlölet ellenfeleink iránt" - mondta.

A gazdaságról szólva a politikus rámutatott, hogy egy legyengült ország számára egyetlen gyógyír van, s ez a növekedés. Kifejtette: a munkát sújtó terheket csökkenteni kell, a gazdasági aktivitást korlátozó korrupciót és bürokráciát vissza kell szorítani, illetve le kell építeni, "a költségvetés kiadásait pedig reálértéken be kell fagyasztani".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2007. december 26. 00:21
Orbán: "Magyarországnak előrehozott választásokra van szüksége."
Nem, Orbán Viktornak van előrehozott választásokra szüksége. (Nagyon sürgősen, hiszen a közvéleménykutatók szerint most nagyon jól állnak.)
Magyarország érdeke azonban más, nincs szüksége a többször bukott, lejáratódott, elhasznált vezérre.
2007. december 24. 10:02
Orbán Úr!
Amit csinál az már nevetséges és szánalmas! Rendben van, ha ünnepen is csak ezeket tudja ismételgetni, de otthon tegye, ne rontsa el a jó lelkű emberek hangulatát!
Kellemes boldog politika mentes ünnepeket kívánok: Schneider Béla
Ozmium
2007. december 24. 09:56
Elnök úr. Ha az erkölcs, többek között az embernek-emberhez, embernek a társadalomhoz való viszonya, akkor Ön, egy erkölcsös ember?
Elnök úr. Fogadjuk el, hogy a nemzet érzelmi, történelmi, kulturális, stb. hovatartozás, a haza többek között, gazdasági érdekszövetség.
Elnök úr, Ön mindent megtesz a nemzett a magyar nép egységéért, a haza boldogulásáért?
Semmit Elnök úr, 6 éve semmit.
Elnök úr távozzon! Távozzon az asztaltársaságával együtt.
A jobboldalnak hazát, nemzetett tisztelő, erkölcsös, tárgyalóképes, tenni akaró politikusokra van szüksége.
Orbán elnök úr, az Ön ideje lejárt, segítünk csomagolni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását