2024. május 2. - Zsigmond

A rúddal nem vonul, csak ugrik

Jóllehet az orosz olimpiai mozgalom vezetése megszavazta, maga az érintett, Jelena Iszinbajeva nem óhajtja vinni a nemzeti lobogót a pekingi ötkarikás játékok augusztus 8-i megnyitóján.
2007. december 24. hétfő 16:30 - Hírextra

A visszautasítást indokolva a női rúdugrás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója kijelentette, hogy egyfelől nem is lesz még ott a kínai fővárosban a megnyitó napján, mivel az ő versenye csak augusztus 15-én lesz, másfelől fizikailag is meghaladná az erejét a feladat.

"Nem viszem a zászlót. Eleve ott se leszek a ceremónia idején az olimpiai faluban, meg aztán el se tudják képzelni, milyen súlya van egy ilyen lobogónak! Még ha korábban eljátszottam is a gondolattal, hogy én legyek a zászlóvivő, mostanra meggyőződhettem róla: ez csakis férfinak való feladat" - idézte Iszinbajeva szavait az orosz hírügynökség.

Az ITAR-TASZSZ megemlíti: legutóbb, 2004-ben, Athénban férfiversenyző, a kiváló úszó Alekszandr Popov vitte az orosz zászlót az olimpiai megnyitóünnepségen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását