2024. április 24. - György

Örültek a Kőér utcában

Legyőzte a legutóbbi Euroliga-ligában másodikként végzett Jug Dubrovnikot a Honvéd: az El 16 együttest foglalkoztató főtábláján, a csoportselejtezők harmadik körében Kovács István alakulata 1 góllal diadalmaskodott a Kőér utcában a horvát élcsapattal sz
2007. december 23. vasárnap 08:27 - Hírextra

Eredmény, Euroliga, főtábla, C csoport, 3. kör:

a magyar góldobók: Kiss G. 3, Fodor, Molnár, Szivós 2-2, Gór-Nagy, Bárány 1-1

Gór-Nagy Miklós labdaeladásával, majd Molnár Tamás kihagyott ziccerével indult a mérkőzés, amelynek első találatát emberelőnyből a Jug szerezte. Fórból egyenlített Kiss Gergely is, akinek lökete a kapus és a kapufa együttes közreműködésével került a hálóba. Aztán viszont rendre a kapufán csattanó magyar lövések következtek, s bár a honi hálóőr, Gergely István sokáig a szinte védhetetlent is védte, egyetlen kivétel azonban akadt (1-2).

A második negyedben a 6 az 5 elleni szituációban újfent a horvátok voltak jobbak (1-3), Kiss azonban – büntetőből – hamar válaszolt, röviddel később pedig Szivós Márton, javítva korábbi pontatlanságait, zseniális alakítás végén egyenlített (3-3). A vezetést azonban a vendégek szerezték meg megint, ráadásul kétszer egymás után, előbb Gór-Nagynak, aztán Fodor Rajmundnak sikerült egalizálnia (4-5), így a nagyszünetre "iksszel" vonulhattak a csapatok.

A harmadik nyolc perc nyitányaként előnyben rontott a Honvéd, a következő esélyt azonban már nem hibázta el: Szivós álompasszát Fodor húzta a kapuba (6-5), először vezetett a hazai csapat. Nem sokáig: a sokadik magyar kiállítást kihasználták a vendégek (6-6). Molnár a legjobbkor lőtt át, ha már centerként előtte a kapufát tesztelte a háló helyett, majd a meccs legszebb, egészen parádés akciója végén, amikor kézről kézre járt a labda, Bárány Attila bizonyult tökéletes befejező embernek (8-6). Örülni azonban korai lett volna, mert a horvátok egyenlítettek, a Szivós javára megítélt büntetőből viszont Kiss visszavette a vezetést (9-8).

A befejező negyedben a Gergely bemutatta két egészen parádés mentést követően Molnár pattintott remekül (10-8). Persze a Jug nem adta fel, csakhogy Szivós büntetőgóljával megint kéttalálatosra hízott az előny (11-9). Erre is volt felelet (11-10), ám mivel többször már sem itt, sem ott nem rezdültek a hálók, a Honvéd nyerte az összecsapást. Kovács István gárdája összességében jó és végig harcos játékával rászolgált a győzelemre, amivel átvette a vezetést a csoportban.

"Nagyon kellett ez a győzelem, s ehhez egészen kiválóan játszottunk, az egész csapat, de különösen Szivós, Gergely és Molnár nyújtott hihetetlenül jót. Csak dicséret illet mindenkit, hiszen azzal, hogy nyertünk, versenyben maradtunk a továbbjutásért." - mondta a találkozó után Kovács István, a Honvéd vezetőedzője.

korábban:

Ethnikosz Pireusz (görög) – TEVA-VasasPlaket 8-10

A harmadik kör után az állás: 1. Honvéd 7 pont, 2. Jug Dubrovink 6, 3. Vasas 4, 4. Ethnikosz 0
A 4. forduló mérkőzéseit január 19-én játsszák Jug Dubrovnik-Domino-Honvéd, illetve TEVA-VasasPlaket – Ethnikosz Pireusz szereposztásban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását