2024. május 2. - Zsigmond

Karácsonyi őrültségek

Egész évben számtalan képtelen sztori borzolja az olvasók idegeit; de mintha karácsony táján még több hasonló eset történne. Hiszen az ünnepeknek számtalan olyan velejárója akad - mint a Mikulás, a karácsonyfa vagy a rénszarvasok -, melyek potenciális ves
2007. december 23. vasárnap 07:32 - Mohai Szilvia
2003 decemberében egy harmincméteres karácsonyfa rádőlt egy brit turistára Prágában. A férfi éppen karácsonyi ajándékokat vásárolgatott a város főterén, mikor a szél ledöntötte a tekintélyes méretű fát, amely egyenesen a férfi nyakába zuhant, aki hát- és lábsérüléseket szenvedett. Beperelte a várost, és végül mintegy tizenkétmillió forintnyi összeget ítéltek meg neki kártérítésképp. Hogy később megbosszulta-e a fenyő galád tettét az otthoni karácsonyfáján, nem tudni.

Nem csak a fák bolondulnak meg az ünnepek idején, hanem a rénszarvasok is. 2005 decemberében egy szarvas lépett volna fel a németországi Baden-Badenben, de aztán úgy döntött, hogy mégsem fűlik hozzá a foga, így megszökött a karámjából. A Mikulás neveletlen állatának golfozni támadt kedve, így egy golfpálya felé vette az irányt, amelyben patájával jelentős - körülbelül egymillió forintnyi - kárt okozott. A rendőrség a féktelen szarvas nyomába eredt, és hosszú hajsza után sikerült elfogniuk. Hogy kapott-e szobafogságot tettéért a Mikulástól, arról nem szóltak a hírek.



A karácsonyi hangulat nem csak a növényeket és az állatokat, hanem a tárgyakat is megbabonázza. 2006-ban egy norvég férfi arra lett figyelmes, hogy a helyi templom harangja kissé hosszan köszönti az ünnepeket. A bergeni férfi először azt hitte, mindez a tradíció része; de amikor a harang öt óra után sem hallgatott el, gyanút fogott, hogy esetleg mégsem. Felhívta a papot, aki elnézést kért a meghibásodott harangért, majd bement a templomba, és kikapcsolta azt. A város lakói így végre nyugovóra térhettek.

Hogy teljes legyen a sor; a növények, állatok és tárgyak után következzék egy ember is, akire furcsán hatott a karácsony varázsa. Egy tizenhét éves kínai fiú 2006 decemberében felakasztotta magát, miután egy randija nem úgy sikerült, ahogy várta. Egy interneten megszervezett vakrandira érkezvén döbbenten állapította meg, hogy az illető hölgy sokkal csúnyább, mint amilyennek leveleiben vallotta magát. Így csalódottan hazament, majd pár nap múlva felkötötte magát - remélhetőleg nem a karácsonyfára. Kíváncsian várjuk, az idei karácsony miféle bolondságokat tartogat a számunkra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását