2024. március 29. - Auguszta

Apja nyomdokába lép

Richard Garriott texasi számítógépjáték-fejlesztő, aki októberben utazik a Space Adventures szervezésében a Nemzetközi Űrállomásra, apja nyomdokaiba lép: a kedves papa, Owen Garriott ugyanis a hetvenes-nyolcvanas években - természetesen hivatásos asztrona
2008. szeptember 23. kedd 21:40 - Hírextra
Így a világ hatodik fizetős űrturistája az első amerikai űrhajósgyermek lesz a világűrben.
Az idősebb Garriott előbb 1973-ban a Skylab amerikai űrállomáson két hónapon át dolgozott, majd tíz évvel később a Columbia űrrepülőgép fedélzetén utazott.

A 47 éves dúsgazdag ifjabb Garriott október 12-én indul egy Szojuz űrhajóval a Nemzetközi Űrállomásra. A kirándulásért 30 millió dollárt fizet ki.

Az utazás pikantériája továbbá az, hogy Garriott visszatérő társainak egyike, a Nemzetközi Űrállomáson április óta tartózkodó Szergej Volkov ugyancsak űrcsemete, hiszen az ő édesapja, Alekszandr Volkov a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a szovjet, illetve az orosz kozmonauták csapatát erősítette, és eljutott a Mir orosz űrállomásra is.

Garriott két leendő útitársával, az orosz Jurij Loncsakovval és az amerikai Michael Finckevel kedden a Moszkva melletti Csillagvárosban tartott sajtóértekezletén azt fejtegette: az űrturizmus igenis nagy jövedelmet hozó. virágzó üzletággá növi ki magát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását