2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Öngyújtógázt szívott, majd meghalt

Szívritmus-zavarban halt meg az a 14 éves komlói diák, aki múlt héten öngyújtógázt szívott barátaival. A szakemberek még vizsgálják, hogy közvetlenül a gáz okozta-e a fiú halálát. A fiú három barátjával vett egy gázöngyújtó-töltőt, majd otthon, mindannyia
2007. december 22. szombat 07:28 - Hírextra

 A 14 éves diák egyszercsak összeesett. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajtani. A pécsi drogambulancia vezetője szerint egyre több felső tagozatos és középiskolás diák szívja az öngyújtógázt, ami ugyanúgy hallucinogén, mint például a ragasztó vagy a csavarlazító. Hatása 2-3 óráig tart, és veszélyes a szer.

Tartós használatánál előfordulhat vese-, máj- vagy szívkárosodás. Utóbbi kapcsán akut, súlyos ritmuszavar is kialakulhat. Emellett a gáz fulldást okozhat, mivel nehezebb, mint a levegő, a tüdőben megül - mondta a Független Hírügynökségnek Szemelyácz János, a Pécsi Drogambulancia vezetője.

A fiú édesanyja szerint fia tisztában volt a kábítószer veszélyeiről, mert erről beszélgettek is. "Minden felnőttnek, minden szülőnek azt tudom tanácsolni, hogy beszélgessenek a gyerekeikkel, a gázöngyújtóról, a gázöngyújtó töltőről, és arról, hogy ennek milyen veszélyei lehetnek, ha megpróbálják" - mondta a Független Hírügynökségnek a fiú édesanyja.

Ha a vizsgálat eredménye az lesz, hogy a fiú halálát a gáz okozta, a rendőrség akkor sem tehet semmit. A szer legális ugyanis. Amíg egy doboz cigarettát csak 18 éven felüliek vehetnek meg, addig az öngyújtógázhoz bárki, könnyen hozzájuthat, és ráadásul olcsó is -a veszélye éppen ebben van.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását