2024. május 10. - Ármin, Pálma

Vizsgálni kell az Ország Karácsonyát?

Indítson vizsgálatot a kancellária az Ország Karácsonya rendezvény ügyében, amelyet szerinte "súlyos visszásságok és pazarlás" kísér - szorgalmazta Almássy Kornél MDF-es képviselő Budapesten, az esemény Kossuth téri helyszínén tartott csütörtöki sajtótájé
2007. december 21. péntek 06:33 - Hírextra

A kormányszóvivői iroda közölte: a jogszabályi előírások szigorú betartásával bonyolították le a rendezvényt.

Almássy Kornél a vizsgálattal azt szeretné kideríteni, "kit gazdagít a piaci ár többszöröséért épített és üzemeltetett karácsonyi rendezvény, az adófizetők pénzéből kifizetett sok tízmillió forint" - mondta, megjegyezve, pénzkidobásnak tartja, hogy jelentős összeget fordítottak a naponta ötven-száz embert vonzó rendezvényre.

A politikus megemlítette, a kancellária nettó 67,5 millió forintot fordít a rendezvényre, amelyre ismereteik szerint ennek harmada-negyede is elegendő volna; kifogásolta azt is a képviselő, hogy közbeszerzési eljárás nélkül kapott megbízást a lebonyolításra az oktatási tárca egyik háttérintézménye.

Szavai szerint pártja "tényekkel bizonyítja, hogy súlyosan pazarló és korrupciógyanús" az eljárás, ezért írásban is kérni fogja a kancelláriát, hogy betekintést nyerjen a számlákba, ahogy arra is választ vár, kinek jutott az árkülönbözet.

A Kormányszóvivői Iroda csütörtöki közleménye szerint csakúgy, mint tavaly, Almássy Kornél idén is belenézhet a papírokba - igaz, tavaly karácsonykor sem élt ezzel a lehetőséggel.

Az ellenzéki képviselő ma szinte szó szerint megismételte egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatóját. Almássy Kornél akkor napokon át nyilatkozott a sajtónak az állítólagos "gyanúról", de nem tett feljelentést és a dokumentációt sem nézte meg - az előbbi kötelessége lett volna, ha komolyan veszi saját szavait, az utóbbi lehetőséget pedig éppen ő követelte addig - olvasható a közleményben.
Hangsúlyozzák: a Miniszterelnöki Hivatal szívesen tisztázza a részleteket Almássy Kornél előtt, hiszen a tavalyi és az idei rendezvényt is a jogszabályi előírások szigorú betartásával bonyolította le.

Tavaly egyébként 56 ezer látogatót vonzott a műjégpálya, idén pedig már eddig is több mint 60 ezer ember kereste fel az Ország Karácsonya rendezvényt - zárul a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását