2023. június 6. - Norbert, Cintia

Oroszország megvétózza

Ororszország megvétóz minden olyan kezdeményezést az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amely Koszovó függetlenségét segíti - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken egy interjúban. A Vremja Novoszti című orosz napilapnak adott nyilatkozatába
2007. december 21. péntek 10:34 - Hírextra
Eszerint az albán többségű Koszovónak nem szabad önállósodnia, de széleskörű autonómiával rendelkezhet. A koszovói albánok ugyanakkor nem fogadják el Belgrád autonómia-javaslatát, és készek akár egyoldalúan is kikiáltani függetlenségüket.

Koszovóról december 10-én, sikertelenül zárultak a szerbek és az albánok közötti tárgyalások. Az Európai Unió, Oroszország és az Egyesült Államok, az úgynevezett Trojka közvetített közöttük, egyelőre hiába.

A tartomány névleg Szerbia része, ám 1999 óta ENSZ fennhatóság alatt áll. Akkor a NATO erői indítottak akciót Szlobodan Milosevics elnök és katonái ellen, akik erőszakkal akarták letörni a koszovóiak függetlenségi törekvéseit.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását