2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kora este lesz gáz

Péntek kora este várhatóan visszakapcsolják a gázt abban a 400 budakeszi lakásban, amelyekben csütörtök este óta nem tudnak főzni és fűteni a lakók. A rendszerben keletkezett hibát gyorsan kijavították, de a visszakapcsolás sok időt vesz igénybe. Minden e
2007. december 21. péntek 19:00 - Hírextra
A központi nyomásszabályozó hibásodott meg csütörtök este Budakeszin, ezért maradt gáz nélkül körülbelül 400 lakás nagyjából 16 utcában. A szakemberek a hibát gyorsan javították, a visszakapcsolás azonban sokáig tart: a gázszolgáltató 70 munkatársának végig kellett járni ugyanis az összes lakást, hogy ott először szabályszerűen elzárják a csapokat. Néhány helyen nem voltak otthon, azokba a házakba a polgármesteri hivatal közbenjárásával sikerült bejutni - mondta el a Független Hírügynökségnek Győrösi Pál, a Tigáz szóvivője.

A szóvivő hozzátette, hogy a lekapcsolás után nyomás alá helyezték a rendszert, ezután egyenként kezdődött meg a lakások visszakapcsolása. Ehhez szintén a szakemberek segítsége kellett az otthonokba, hogy minden szabályosan történjen.

Péntek délután a lakások egy részében már volt gáz, Győrösi Pál szerint este nyolc órára minden otthonban ismét meleg lesz.

A katasztrófavédelem ideiglenes melegedőket alakított ki a környéken, de ezeket senki sem vette igénybe. Pedig az RTL Klub Híradója szerint volt olyan lakás, amelynek az egyik szobájában mindössze 12 fok volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását