2024. május 3. - Tímea, Irma

Jemen elnöke nem drogozik többet

Jemen elnöke, Ali Abdullah Szaleh úgy döntött, hogy fokozatosan leszokik az amfetaminhoz hasonló hatású khat-levelek rágásáról - jelentették a pénteki jemeni lapok. A csaknem harminc éve hatalmon lévő Szaleh nemrég orvosi vizsgálatra Németországba utazott
2007. december 21. péntek 12:16 - Hírextra
Az Al-Tawra és az Al-Motamar című lapok beszámolói szerint a jemeni elnök ezentúl nem jár majd khat-rágó közösségekbe sem, ahol a jemeniek hagyományosan megvitatják a világ eseményeit és egymás nézeteit.

Szaleh elnök 1999-ben már megkísérelte visszaszorítani a khat fogyasztását, akkor az állami hivatalnokoknak, rendőröknek és katonáknak tiltotta meg a növény használatát, nem sok sikerrel.

A világ egyik legszegényebb országaként számontartott Jemenben termő khat, alacsony, cserjés növény. Örökzöld levele katint és katinont tartalmaz, ezért a fogyasztó vérnyomása és testhőmérséklete megemelkedik, a szervezetben adrenalin szabadul fel. Jemenben a khat általánosan elfogadott serkentőszer, nők és férfiak egyaránt rágják a nap minden szakában, akár közterületeken is.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását