2024. május 2. - Zsigmond

Kötvényt bocsátanak ki

Öt milliárd forint értékben kötvény kibocsátásáról döntött csütörtökön a Csongrád Megyei Önkormányzat - jelentette be a közgyűlés zárt ülése után Magyar Anna (Fidesz) elnök.
2007. december 20. csütörtök 23:27 - Hírextra

A kötvényből befolyó összegből eddigi hiteleket váltanak ki, illetve a tervek szerint olyan beruházási, pályázati tevékenységeket segítenek vele, amelyek költségeket csökkentenek. Ilyen például egy energetikai beruházás - tette hozzá az elnök. A pénz a mindenkori közgyűlési döntések alapján használható majd fel.

Csőke Attila, a pénzügyi bizottság elnöke elmondta: az ügylet lebonyolítására jelentkező három cég közül a Raiffeisen Bank lett a győztes.

A kötvény ellenértékének 2008. február 18-ig kell megérkeznie a megye számlájára.

A kötvények nem kisbefektetőkhöz kerülnek, hanem maga a pénzintézet jegyzi le az egészet - fejtette ki a bizottsági elnök. A pénzt svájci frankban kapja az önkormányzat, és az első öt évben csak a kamatot törleszti. Az első kamatfizetés ideje 2008. április, a teljes futamidő pedig 2027 februárjáig tart majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását