2024. május 6. - Ivett, Frida

Kétmilliárdos kórházi beruházás

Az Európa-terv keretein belül mintegy kétmilliárd forint értékű kórházi beruházás ünnepélyes átadását tartották szerdán Nyíregyházán. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése az elmaradott régiókban című pályázattal térségi diagnosztikai és szűrőközpont
2007. december 19. szerda 16:59 - Hírextra

A beruházás főbb adatairól Fülöp István, a megyei közgyűlés elnöke beszélt. A 2005-ben elfogadott pályázat alapján egy régi, használaton kívüli sebészeti épületet újítottak fel, s uniós forrásokból járóbeteg-ellátási részt alakították ki a földszinten. A felső három szinten a fenntartó megyei önkormányzat másfél milliárd forintos bankhitelével tavaszra a fekvőbeteg-ellátás kap helyet a térségből érkezettek számára.

A megnyitón Kincses Gyula egészségügyi államtitkár hangsúlyozta, hogy az egészségügyi átalakítás célja a különbségek, aránytalanságok csökkentése, a hatékonyság javítása és a betegeknek megfelelő ellátás biztosítása.

"Ez a központ egyszerre szolgálja a népegészségügyi program prevenciós szűrési feladatait, egyszerre javítja a leghátrányosabb helyzetűek számára szükséges ellátást, de ugyanakkor a kórház általános diagnosztikai munkáját is segíti" - emelte ki az államtitkár.

Köszöntötte az ünnepség résztvevőit Mikola István volt miniszter, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke is, aki három kívánságának adott hangot: legyen meg a pénz a működtetésre, a hitel visszafizetésére a kórháznak, a megyének, továbbá az intézmény járuljon hozzá ahhoz, hogy a térség népegészségügyi mutatói javuljanak, s a központnak legyen kisugárzása a térséget illetően.

A létesítményt Pikó Károly megbízott főigazgató vette át. Az új épület megtekintése előtt a beruházást indító, sikeres pályázatot készítő korábbi főigazgató, Pintérné Gönczi Ágnes azt mondta: az ott dolgozók sikere is, hogy munkásságáért Batthyány-Strattmann díjat kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását