2024. május 8. - Mihály

Görög kitüntetés magyar tűzoltóknak

A nyári görögországi tűzvész oltásában részt vevő fővárosi tűzoltókat tüntette ki Görögország külügyminisztere a Demszky Gábornál tett látogatása során szerdán Budapesten.
2007. december 19. szerda 15:21 - Hírextra

A Dora Bakojannisz görög külügyminiszterrel folytatott rövid megbeszélés után Demszky Gábor (SZDSZ) elmondta: a nyári, görögországi tűzvész oltásában részt vevő budapesti tűzoltók életeket mentettek.

A főpolgármester hozzátette: a görög diplomácia vezetőjének látogatását felhasználták arra, hogy a Budapest és Athén közötti kapcsolatokat erősítsék. Dora Bakojannisz és Demszky Gábor megállapodtak abban, hogy jövő nyáron ellátogat Budapestre Athén főpolgármestere.

Dora Bakojannisz (aki korábban Athén főpolgármestere volt) "az egész görög nép nevében" köszönte meg a magyar főváros tűzoltóinak részvételét a katasztrófaszerű nyári tűzvész legyőzésében. Görögország külügyminisztere hozzátette: bár az Európai Unióban az országok közösen tevékenykednek, "az ilyen személyes cselekedetek sokkal erősebben adják vissza az egységes Európa eszméjét, mint a politikai döntések".

A sajtótájékoztatót követően Dora Bakojannisz és Demszky Gábor emlékérmet és oklevelet adott át a tűzoltóknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását