2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Golden Globe jelöltek Magyarországon

Több film látható az idén Golden Globe díjra jelölt alkotások közül a jövő év elejétől a magyarországi mozikban. A hollywoodi külföldi újságírók által odaítélt, az Oscar-díj előfutárának is tartott elismeréseket január 13-án osztják ki 65. alkalommal az E
2007. december 19. szerda 08:16 - Hírextra
Az idén a Budapest Film által forgalmazott Michael Clayton négy, a Szkafander és pillangó három kategóriában is a jelöltek közé került. Nevezték még Arany Glóbusz díjra Ang Lee új művét (Ellenséges vágyak), Marion Cotillardot és Cate Blanchettet is - közölte a forgalmazó az MTI-vel.
Tony Gilroy első rendezését, a George Clooney főszereplésével készült Michael Claytont a tervek szerint február 21-én kezdik vetíteni Magyarországon. Az amerikai filmes jegyzi Az ördög ügyvédje és A Bourne-trilógia forgatókönyvét is. A rendező ezúttal nagymenő cégek közötti hatalmi játszmát elemez thrillerében. A filmet négy kategóriában jelölték Golden Globe díjra: a legjobb filmdráma, a legjobb drámai színész (George Clooney), legjobb férfi mellékszereplő (Tom Wilkinson) és a legjobb női mellékszereplő (Tilda Swinton) kategóriában.

A Bob Dylan zenész életútjáról szóló I’m Not There február 28-tól látható Magyarországon. A legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe díjra Cate Blanchettet jelölték.

Ang Lee kémdrámáját, az Ellenséges vágyak (Lust, Caution) című tajvani filmet, valamint Julian Schnabel filmrendező életrajzi munkáját, a francia-amerikai Szkafander és pillangót (The Diving Bell and The Butterfly) a legjobb idegennyelvű film kategóriájában nevezték. Az előbbi alkotást február 7-től, az utóbbit pedig - amely a legjobb filmrendező és a legjobb forgatókönyv kategóriában is jelölt lett - már január 31-től műsorra tűzik a magyarországi mozik.

A Piaf című filmet, amelynek főszereplője, Marion Cotillard a zenés film/vígjáték kategóriában kapott jelölést a legjobb színésznő díjára, már vetítik Magyarországon.

A Golden Globe jelölések listáját amúgy az idén a brit Vágy és vezeklés vezeti: a romantikus történelmi filmet hét kategóriában javasolták a díjra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását