2024. április 26. - Ervin

Rövidebb lejáratú brit vízum

A brit kormány kedden jelentette be, hogy a felére kivánja csökkenteni a turistavizumok érvényességét. A tervek szerint az EU-n kivüli országokból érkezők az eddigi 6 hónap helyett 3 hónapot tartózkodhatnak csak Nagy-Britanniában. Azoknak a családoknak pe
2007. december 18. kedd 15:47 - Hírextra
Amennyiben a látogató nem távozik időben, a pénzt nem térítik vissza.

Liam Byrne bevándorlásügyi államtitkár szerint a terv a "kockázatos elemek" távoltartására irányul, valamint azok ellen, akik túllépik a vizum által kijelölt távozási határidőt és feketén dolgoznak Nagy-Britanniában. 2008 tavaszától a vizumkérő-lap része lesz az ujjlenyomat is.

Emellett a kormány különleges alkalmakra, például a 2012-es londoni olimpiára is készül olyan egyszeri vizumot kiadni, amelynek rövidebb lesz az élettartama.Emberi jogi aktivisták azonnal elítélték a tervezett lépést, mert az hátrányosan érintené a szegényebb családokat.

2006-ban turistavízummal 5 750 000 látogató érkezett Nagy-Britanniába, és túlnyomó többségük három hónapnál kevesebb időt töltött a szigetországban. A brit statisztikai hivatal adatai szerint 2005-ben mindössze a turisták 1,1 százaléka maradt tovább, mint ameddig a beutazási engedélye szólt.

A vizumtervet a belügyminisztérium márciusig belső vitára bocsátotta.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását