2024. május 20. - Bernát, Felícia

Magyar papírbilit forgalmaznak Amerikában

Rövidesen egy magyar találmány, az eldobható papírbili forgalmazását kezdik meg Amerikában. Egy cég, az American Hygienic Products ugyanis megvásárolta a Magyarországon már kapható termék gyártási és forgalmazási jogát.
2007. december 18. kedd 14:50 - Hírextra

A legnagyobb kereskedelmi láncokkal kapcsolatban álló amerikai befektető már több magyar cég találmányát segítette sikerre tengerentúlon, például a levegő nélküli gumiabroncsot. A találmányok, szabadalmak piaci hasznosításával, menedzselésével foglalkozó budaörsi cég a ValDeal Innovációs Zrt. több projektet mutatott az amerikai üzletembernek, aki a papírbilit több magyar találmány közül választotta ki, mert úgy érezte, lenne rá kereslet. Kért is ezer mintadarabot, amelyet a feltaláló, Gara Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem tudományos munkatársa gyárt le saját kisvállalkozásában - mondta az MTI-nek Olti Zoltán, a ValDeal üzletfejlesztési igazgatója.

A papírbili kisgyermekes családok utazását teszi kényelmessé, hiszen bármikor elővehető, ha a szükség úgy hozza. A ragasztott-hajtogatott papírszerkezet anyaga többrétegű, környezetkímélő hullámpapír.

A bélelt papírülőke már szabadalmi oltalom alatt áll Magyarországon, az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is.

Az újdonságok nem létező igényt keltenek fel. Piaci megjelenésükre az jellemző, hogy míg meg nem ismerik az emberek, addig idegenkednek tőlük, de miután kipróbálták, rájönnek, hogy milyen praktikusak - tette hozzá Olti Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását