2024. május 3. - Tímea, Irma

Keresik a legbiztonságosabb szórakozóhelyet

Kampányt indít a veszprémi rendőrség a város szórakozóhelyeinek bizonságosabbá tételéért. Azoknak a vendéglátó helyeknek, amelyek megfelelnek majd a szigorú követelményeknek pénzjutalmat és hírverést ígér a városi kapitány.
2007. december 18. kedd 13:00 - Hírextra

A legbiztonságosabb szórakozóhelyet szeretné megtalálni Veszprémben a városi kapitányság. Rózsás János rendőr alezredes a Veszprémi Rendőrkapitányság megbízott hivatalvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a biztonságos szórakozóhely az, ahol nem történnek kisebb bűncselekmények sem, korrekt a kiszolgálás, és a 18 éven aluliaknak nem adnak el szeszes italt.

Ezen kívül gondoskodnak a személyzet alkohol-és kábítószer-visszaélésekkel kapcsolatos ismereteinek és elsősegély nyújtási készségeinek folyamatos fejlesztéséről és kialakítanak egy szellőztethető, és egy pihenésre, beszélgetésre alkalmas helységet is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság azt javasolja a szórakozóhelyeknek, hogy adják olcsóbban a 18 éven felülieknek a nem szeszes italokat, így ösztönözve őket az alkoholmentes italok fogyasztására és szervezzenek sofőrszolgálatot, hogy a szórakozóhelyről a fiatalok biztonságosan hazajussanak.

A programmal elsősorban a szülőknek szeretnének tájékoztatást nyújtani. A veszprémi 15- 20 szórakozóhelyből, ha csak néhány biztonságosnak minősül az már jó arány - mondta Rózsás János.

A pályázók közül az első helyezett szórakozóhely az óriási hírverésen kívül 150 ezer forintos pénzjutalmat, oklevelet és egy Biztonságos szórakozóhely elismerő táblát is kap.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását