2024. március 3. - Kornélia

Szexuális zaklatás a börtönben

Legalább hetvenezer elítéltet erőszakoltak meg vagy zaklattak más módon az Egyesült Államok börtöneiben az elmúlt 12 hónapban. A tipikus elkövető fegyőr - jelentette a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.
2007. december 17. hétfő 14:50 - Hírextra
A saját bevalláson alapuló adatok szerint egy év alatt húszból legalább egy rabot ért a szexuális zaklatás valamilyen formája. Az 1,57 millió elítélt 4,5 százaléka, azaz hetvenezernél is több férfi és nő számolt be ilyesmiről. Ez a riasztóan magas szám pontosan jelzi, hogy a hatóságok nem tesznek eleget a rács mögötti világban előforduló szexuális túlkapások ellen - mondta Jamie Fellner, a HRW munkatársa vasárnap.

Különösen aggasztó, hogy leginkább az őrökre jellemző az erőszakoskodás. A washingtoni igazságügyi minisztériumhoz érkezett panaszok többsége éppen erről tanúskodik - mondta Fellner.
A HRW szerint a szomorú rekordot egy Nebraska állambeli büntetés-végrehajtási intézet tartja, ahol 12 hónap alatt az elítéltek 12,2 százaléka jelentette, hogy szexuálisan bántalmazták a börtönőrök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását