2024. május 8. - Mihály

Önkormányzati tisztviselők is sztrájkolnak

Hódmezővásárhelyen mintegy 200 önkormányzat tisztviselő is részt vesz a hétfői munkabeszüntetésben - tájékoztatta az MTI-t az önkormányzat sztrájkbizottságának vezetője, Kiss Zoltán, hozzátéve: ez annyit jelent, hogy az ügyfélfogadás szünetel és csak a ha
2007. december 17. hétfő 11:45 - Hírextra
A városban csatlakozott a sztrájkhoz öt általános iskola, négy középiskola és egy művészeti iskola is. Ezekben az intézményekben reggel nem volt tanítás, csak a gyermekek felügyeletét biztosították. Emellett a szociális intézmények is csak a gondozási minimum feladatokat látják ma el, valamint a helyi víziközmű működtető Rt. is csak a sürgős szolgáltatásokat végzi el.

Guba János, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szegedi képviselője szerint tagjaik Szegeden a sztrájkban nem vesznek részt, csak a kék szalagos szolidaritásban.

Pap Jánosné a Pedagógusok Szakszervezete szegedi titkára elmondta: a hozzájuk tartozó 72 intézményből 7 intézmény jelezte a kék szalagos szolidaritást, valamint két intézmény, hogy részt vesz a munkabeszüntetésben. Nem volt például tanítás az első két órában a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium, Egészségügyi és Könnyűipari Szakközépiskolában, ahol a tanárok 80 százaléka sztrájkolt. A Gábor Dénes Gimnázium és Műszaki Szakközépiskolában hét tanár nem vette fel a munkát.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki Kőrösi Csoma Sándor nevét viselő általános iskolában hétfőn egész napos sztrájkot tartanak a tanárok, ami délután öt órakor fejeződik be - tájékoztatta az iskola igazgatója az MTI-t.

Az iskolában előzetesen felhívták a 630 diák és szüleik figyelmét a hétfői munkabeszüntetésre, így a gyerekek elhelyezését mindenki megoldotta.

A megye néhány iskolájában csak részleges sztrájk volt, így például a szolnoki Pálfy János Műszeripari Szakközépiskolában az első két órában a 40 tagú tanári kar 10 százaléka nem tartotta meg óráját. Mohácsi Ottó igazgató szerint ez nem okozott fennakadást a napi munkában.
Sokkal nagyobb energiát igényelt annak előzetes megszervezése, hogy a bizonytalan vasúti közlekedés miatt a vidékről Szolnokra bejáró diákok valamilyei módon bejussanak az első becsengetésre az iskolába.

Somogy megyében több oktatási intézmény is csatlakozott a sztrájkhoz, az első két órában munkabeszüntetéssel, majd egész nap kék zászlóval, kék szalaggal fejezve ki szolidaritásukat. A csatlakozók között van a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium, Noszlopy Gáspár Szakközépiskola, Toponári Általános Iskola, Bárczi Gusztáv Speciális Szakiskola, és a fonyódi Mátyás király Gimnázium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását