2024. május 3. - Tímea, Irma

Angolul tanul a szövetségi kapitány

Hétfőn megtartotta első sajtótájékoztatóját az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Fabio Capello, akit pénteken neveztek ki a posztra.
2007. december 17. hétfő 18:10 - Hírextra

A 61 éves olasz szakember - aki most még tolmács segítségével kommunikált a média képviselőivel - elmondta: legelső feladata az angol nyelv elsajátítása lesz.

"Egy hónap múlva, amikor először találkozom majd a csapattal, már angol nyelven szeretnék beszélni a játékosokkal, mert fontos, hogy közvetlenül tudjunk kommunikálni" - tette hozzá.

Kinevezésével kapcsolatban is nyilatkozott az AC Milan, a Juventus és a Real Madrid korábbi trénere.
"Nagy megtiszteltetés, hogy én irányíthatom Anglia válogatottját. Régóta szerettem volna már ezt a pozíciót. Valóra vált az álmom, ez az a munka, amire mindenki vágyik" - mondta Capello, akinek első mérkőzése a Svájc elleni barátságos mérkőzés lesz február 6-án a Wembley Stadionban.

Stábját segítőként Franco Baldini és Italo Galbiati, kapusedzőként Franco Tancredi, fitnesztrénerként pedig Massimo Neri alkotja majd.

Capello négy és fél éves szerződést kötött az angol szövetséggel és sajtóértesülések szerint évi hatmillió fontot (közel 2,2 milliárd forintot) keres majd szövetségi kapitányként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását