2022. május 28. - Emil, Csanád

Ne legyen szexuális felvilágosítás Szlovákiában! - tiltakoznak a katolikusok

A Szlovák Püspöki Konferencia hivatalosan tiltakozott a héten az egészségügyi minisztérium terve ellen, amellyel a szexuális felvilágosítást akarja bevezetni az oktatásban. A terv "engedékeny és önző etika felé irányítja erőszakkal a szlovák társadalmat",
2007. december 14. péntek 12:43 - Hírextra
Az egészségügyi minisztérium az órákat a szexuális visszaélések megelőzése érdekében, illetve a szexuális úton terjedő betegségekkel és a fogamzásgátlással kapcsolatos felvilágosítás keretében tervezi bevezetni.

A szexuális felvilágosítás hiánya miatt Szlovákiában a fiatalok 59,7 százaléka egyáltalán nem védekezik az első szexuális kapcsolatakor - mutat rá a minisztériumi program. Ennek következménye a nem kívánt terhesség a 19 év alatti fiatalok esetében. A művi terhességmegszakítások tíz százalékát ennél a korosztálynál hajtják végre.

A szexuális felvilágítás eddig nem szerepelt az iskolai tantervekben.

A minisztériumi program szexuális felvilágosító órák bevezetését irányozza elő minden iskolatípusban, így a kommunizmus bukása után létrejött, magántulajdonban lévő egyházi iskolákban is.

Az év elején családtervezésről szóló tankönyveket akartak osztani a szlovákiai iskolákban, de a terv megbukott a katolikus egyház heves ellenállása miatt.
Szlovákia 5,4 millió lakosának 70 százaléka katolikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását