2024. április 24. - György

Adókedvezmény a "mama kedvenceinek"

Adókedvezménnyel akarja önállóságra sarkallni a családalapításra már bőven érett, de még mindig anyjuk szoknyáján ülő férfiakat Olaszország gazdasági minisztere.
2007. október 6. szombat 10:39 - Hírextra
A bambiccionik, azaz "nagy babák" - így becézik a felnőtt "anyás" legényeket - 1000 euró (250 ezer forint) kedvezményt kapnának évente, ha elköltöznének végre a szülői házból és a saját lábukra állnának.

A 30 év feletti olasz férfiak bő egyharmada él együtt szüleivel főként a magas lakbérek, a kedvezőtlen álláskilátások és - nem utolsó sorban - anyjuk főztje miatt.

A 25-29 év közötti korosztálynál természetesen még rosszabb az arány: 56 százalékuk nem kezdett még önálló életet, igaz, ebben a számban benne vannak a nők is. Németországban csak 21 százalékos a korosztályi hányad, a svédeknél pedig mindössze 5.

Az ezer euró persze nemigen elég az önállósodáshoz Olaszországban. 30 éve a nagyvárosi átlaglakbér egy munkás átlagfizetésének a negyede volt, manapság viszont meghaladja egy pályakezdő fiatal teljes fizetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását