2024. április 26. - Ervin

Japó nyuggerek a rács mögött

Több mint háromszor annyi nyugdíjast tartóztattak le idén Japánban, mint egy évtizede - derül ki a rendőrség e heti adataiból. Az időseket leggyakrabban bolti lopás miatt csukják le az ázsiai országban.
2007. december 14. péntek 12:55 - Hírextra
A japán rendőrség idén novemberig több mint 44 ezer nyugdíjast tartóztatott le. Ez az adat három és félszerese az 1997-ben őrizetbe vett idősek számának. Az esetek felében bolti lopás miatt viszik be az elkövetőket. A 65 éves vagy annál idősebb japánok idén 27 százalékkal több erőszakos bűncselekményt követtek el, mint az előző évben.

Japánban egyre nő a szegények és gazdagok közötti szakadék. Bűnügyi szakértők szerint néhány elszegényedett nyugdíjas azért követ el valamit, hogy börtönbe kerülhessen és meleg helyen aludhasson ahelyett, hogy az utcán vagy menhelyen éjszakázna.

Japánban él a világ egyik legelöregedettebb társadalma. A szigetország népességének csaknem negyede 65 éves vagy idősebb, ez összesen 27,5 millió nyugdíjast jelent. Ez a szám 39 százalékkal magasabb a 10 évvel ezelőtti adatnál.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását