2024. április 24. - György

A Fidesz szolidáris

A Fidesz szóvivője pénteken megerősítette, hogy Pokorni Zoltán valóban buzdít automata telefonhívásokkal a Liga Szakszervezetek szombati tömegdemonstrációján való részvételre. Szijjártó Péter szerint ugyanakkor már korábban világossá tették, hogy szolidár
2007. december 14. péntek 15:42 - Hírextra
A Fidesz szóvivőjét amiatt a kérdezték erről, mert Népszava pénteki száma szerint Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke, XII. kerületi polgármester automata telefonhívással kéri az embereket arra, hogy vegyenek részt a Gaskó István vezette konföderáció tüntetésén, így tiltakozva a kormány által tervezett egészségbiztosítási reform ellen.

Szijjártó Péter azt mondta: valóban lehet találkozni ilyen telefonhívásokkal.

Ugyanakkor hangsúlyozta: a Fidesz már korábban világossá tette, hogy egyetért, támogatja és szolidaritást vállal minden olyan békés és demokratikus törekvéssel, amely a társadalom alapvető érdekeinek és értékeinek megvédésére irányul, márpedig a szakszervezetek jelenlegi tevékenysége ilyen.

Rendkívül fontosnak tartjuk hogy a szakszervezetek meg tudják védeni a munkavállalók jogait a mostani helyzetben, amikor a kormány lenézi és semmibe veszi a munkavállalókat, nem kéri ki a véleményüket, és rájuk nézve negatív döntéseket hoz - fogalmazott.

Kijelentette: nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül, és az emberek egyértelmű akarata ellenére, az üzleti érdekeket kizárólagos szemponttá teszi az egészségügyben.

A Népszava arról írt, hogy ez már nem az első eset, hogy a politika "rásegít" a Liga akciójára, mert az ugyancsak a Kossuth téren rendezett, azonos célú, november 21-i demonstrációra szintén automata hívásokkal "toborzott" szimpatizánsokat Kontur Pál, a Fidesz munkástagozatának vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását