2024. május 4. - Mónika, Flórián

Rossz Gyurcsány-MSZP viszony

A szocialista párt elemi érdeke, hogy szorosabb együttműködés legyen Gyurcsány Ferenc és az MSZP között a következő időszakban, így nagyobb az esély, hogy a párt visszaszerezze hitelét és választóit - nyilatkozta Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese a 1
2007. december 13. csütörtök 09:47 - Hírextra
A párt szocialista platformjában ügyvivői szerepet vállaló politikus közlése szerint a platform többsége Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnökkel képzeli el a folytatást, csak nem úgy, mint eddig, mert számos politikus sokszor mellőzöttnek érezhette magát, amiért kimaradt a közös gondolkodásból.

"Ha úgy tetszik: a szocialista pártban több próféta kell, aki részt vesz a reformpolitika alakításában anélkül, hogy az irányon változtatnánk" - magyarázta, hozzátéve, hogy azért a tempót lehetne mérsékelni.

Mivel az egészségügyi reform megszavazásával vélhetően csillapodnak a kedélyek, "s nem fenyeget minket újabb megszorító intézkedés, megengedi a helyzetünk, hogy végiggondoljuk, mit is szeretnénk csinálni" - tolmácsolta a platform véleményét Juhász Ferenc.

Az egészségbiztosítási törvényről december 17-én esedékes parlamenti szavazással kapcsolatban a politikus elmondta: sokat dolgoztak azon, hogy meggyőzzék annak párton belüli ellenzőit.

Az érveket firtató kérdésre úgy fogalmazott: próbálnak hatni "az egészséges politikai ösztönre". Lehetnek olyanok, akik arra jutottak, hogy inkább Gyurcsány Ferencet választják, mint azt a konfliktust, amely akkor keletkezhet, ha kudarccal végződik az egészségbiztosítási törvényről tartott parlamenti szavazás - mondta a miniszterelnök esetleges bukására, a koalíció szakadására vonatkozó felvetésre.

Mint rámutatott, akik értenek az egészségügyhöz, azokat nem lehet becsapni, tudják, hol vannak a szocialisták mozgáshatárai az egészségpolitikában.

"Akik korábban hevesen tiltakoztak a javasolt több-biztosítós modell ellen, azok is úgy vélik ma már: nem léptük át ezt a küszöböt, a szolidaritás elve megmaradt, az igazán rászorulók is - kortól, lakhelytől függetlenül - megkapják a szükséges egészségügyi ellátást, amely nem befolyásolja a járulék mértékét" - nyilatkozta Juhász Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását