2024. április 12. - Gyula

Maci-akció

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal (OKF) kapcsolatban álló, Magyarországon és külföldön is bevethető mentőkutyás csoportok számára indít gyűjtést szombattól egy jótékonysági szervezet. A kutyások nem a pénzt, hanem az abból megvásárolt eszköz
2007. december 13. csütörtök 20:31 - Hírextra
Balázs László, a Pest- megyei Kutató-Mentő szolgálat elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a gyűjtést a Roundtable Hungary nevű jótékonysági szervezet Egyes asztal nevű csoportja szervezi. Ők minden évben egy civil szervezet, vagy kórház számára gyűjtenek adományokat. Idei akciójuk szlogenje: Maci-akció, együtt az emberi életért.

A Campona üzletház földszinti folyosóján felállított standon megvásárolt plüssmackó árával lehet hozzájárulni az emberi életeket mentő állatok képzéséhez szombattól jövő hét vasárnapig. Az áruház előtt néhányan a mentőkutyások közül a kutyáikkal együtt szórólapokat is osztanak, a standnál a mentőkutyákkal kapcsolatos videókat is vetítenek majd. A standnál árusítani fog a Heim Pál Kórház egyik orvosa is. Tavaly ugyanis a szervezet ennek a kórháznak gyűjtött és a hagyományaik értelmében az előző évi kedvezményezett hasonló jelképes módon besegít a következő évi szervezetnek.

Balázs László elmondta, hogy jelenleg négy mentőkutyás csoport az OKF hivatalos partnere: a jászberényi Mentőkutyás egyesület, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Kelet-Magyarországi Speciális mentők és az SOS Mentőkutyás Egyesület. Az akció kedvezményezettjei közé bevették a Tetra Állatterépiás Csoportot, mert ők szintén az ember-állat kapcsolatban az egészség védelmét szolgáló elismert munkát végeznek.

Az akció december 23-ig tart, az ezt követő összesítés után ünnepélyes formában átadják a csoportok képviselőinek a pénzen vásárolt különböző felszereléseket.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását