2024. április 27. - Zita

Pezsgő pezsgőpiac

Ismét a kedvelt italok közé tartozik a pezsgő. Míg a 2004-2005-ös év pezsgőfogyasztására a csökkenés, illetve a stagnálás volt jellemző, az elmúlt egy évben megfordult a trend, újra több fogy a buborékos italból.
2007. december 12. szerda 11:58 - Hírextra

Magyarország az elmúlt év statisztikái alapján az egy főre jutó pezsgőfogyasztás világrangsorában az ötödik helyet foglalja el, összesen 24-26 millió palackkal - áll a Törley Pezsgőpincészet Kft. tájékoztatójában. Ennél többet isznak Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Ausztráliában.

Az elmúlt egy évben Magyarországon az értékbeni eladások 3-9 százalékkal nőttek. A pezsgőfogyasztás ugyanakkor továbbra is szezonális, hiszen a novemberi, decemberi hónap forgalma az egész évesnek a 45 százalékát teszi ki.

A legnépszerűbb az édes pezsgő, a forgalomba hozott termékek kétharmadát teszi ki, de egyre kedveltebbek a száraz- és félszáraz típusok is. Bár az elmúlt években erősödött az üzletláncokban az olcsó pezsgő jelenléte, a vásárlók közül sokan választják a minőségi árut.

Magyarországon elsőként Törley József - franciaországi pezsgőkészítési tanulmányait felhasználva - alapított pezsgőgyárat, Budafokon 1882-ben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását