2024. március 29. - Auguszta

A Coen fivérek filmje győzött

Joel és Ethan Coen filmje, a No Country for Old Men nyerte el a New York-i filmkritikusok legfontosabb díjait a hétfői szavazáson. A metropolis 29 napilapját és magazinját képviselő filmes ítészekből álló testület 73. alkalommal voksolt az év legjobbjaira
2007. december 11. kedd 10:37 - Hírextra

A Coenek mexikói határon játszódó véres bandaháborúja a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díját is begyűjtötte, a sorozatgyilkost alakító Javier Bardemet pedig a legjobb epizódszereplőnek választották.

A legjobb színész Daniel Day-Lewis lett a There Will Be Blood című családi drámával, amelyért egyébként Robert Elswit oparatőr is díjat kapott. A legjobb színésznő, Julie Christie az Away From Her című alzheimer-drámából került ki. A filmet Sarah Polley rendezte, aki munkájáért a legjobb elsőfilmes babérját kapta. A kritikusok Amy Ryant tartották a legjobb női epizódszereplőnek a Gone Baby Gone-ban nyújtott alakításáért.

A külföldi filmek közül a tavalyi Oscar-díjas német produkció, A mások élete vitte el a pálmát. Az animációs filmek közül a francia-amerikai koprodukcióban készült Persepolis nyert. Az iráni iszlám háború idején játszódó gyerekdráma már számos díjat kapott, köztük a cannes-i filmfesztivál zsűrijének különdíját.

Idén New Yorkban Sidney Lumet érdemelte ki a filmkritikusok életműdíját.

A díjak átadására a Times Square-i Spotlight Live étteremben kerül sor január 6-án.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását