2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új kommunikációs miniszter

Borbély Károlyt nevezték ki kommunikációs és távközlési miniszternek Romániában. Traian Basescu államelnök hétfő este írta alá a fiatal politikus tárcavezetői kinevezését. A 31 esztendős Borbély Károly az RMDSZ tagja, 2005-től az Országos Ifjúsági Hatóság
2007. december 11. kedd 10:35 - Hírextra

Borbélyt a liberális párttal koalícióban kormányzó RMDSZ javasolta a múlt szombaton lemondott Winkler Gyula helyébe. Utóbbi azért távozott az informatikai tárca éléről, mert az RMDSZ európai parlamenti listáján átvette a listavezető Frunda György helyét.

Az RMDSZ így Winkler Gyulát és Sógor Csabát küldte az EP-be. A szövetség szerint a cserére azért volt szükség, mert Frunda Györgyöt felkérték, vállalja el az Európa Tanács jogi bizottságának elnöki tisztét, ami a szervezet szerint az egész erdélyi magyarság számára fontos.

A román kommunikációs tárca élén az utóbbi hónapokban egymást váltották a politikusok. Augusztusban Nagy Zsolt egy korrupciós botrány miatt lemondott tisztségéről, őt követte Winkler Gyula, akit most Borbély Károly vált.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását