2024. április 18. - Andrea, Ilma

Válságtanácskozás a kormányzati negyedről

Budapest hatodik kerülete, a kincstár és a főváros vezetői ma válságtanácskozáson vitatják meg a kormányzati negyed beruházásának ügyét - írta hétfőn a Magyar Nemzet.
2007. december 10. hétfő 08:54 - Hírextra

A lap információi szerint a főváros kihátrálna a terv mögül, de a kormány jelezte: ha nem sikerül keresztülerőltetni a projektet, gondok lesznek a 4-es metró finanszírozásával.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy szakaszokra bontják a beruházást és a kapcsolódó közlekedés projekteket, a Nyugati tér környékének rendezését pedig közelebbről meg nem határozott időpontja tolják.

A kormányzatinegyed-beruházás azért került válságba - olvasható a cikkben - , mert kiderült, hogy az eredeti 141 milliárd forintnál jóval drágább lenne a megvalósítás, ha elkészülnének a szakemberek által szükségesnek tartott kapcsolódó közlekedési beruházások is.

A napilap úgy tudja, hogy a kormány már csak a Podmaniczky utca kiszélesítését vállalja, ám ez - teszi hozzá a cikk - nem oldja meg a majdani közlekedési problémákat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását