2024. április 20. - Tivadar

Egészségbiztosítás: szavazás és kampány

Nem várható szétszavazás az egészségügyi törvényről szóló jövő heti döntés kapcsán, az MSZP-frakció - a jelen állás szerint - egységesen megszavazza a "szétmódosított" javaslatot. Ezután a kormány, hogy megértesse a reform lényegét, kampányba kezd, amelyh
2007. december 10. hétfő 08:50 - Hírextra

A lapnak nyilatkozó szocialista képviselők úgy látják: Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök "teljes vállszélességgel beleállt" az egészségügyi reformba, ezért a törvény elbukása a kormányfőt és vele együtt a kormányt is magával rántaná.

A Népszabadság úgy értesült, hogy a frakció egyik erőcsoportjában az a forgatókönyv fogalmazódott meg, hogy december 17-én csak a módosító indítványokat szavazza meg a frakció, a végszavazást pedig "eltolják" tavaszra. Így - az érvelés szerint - még lenne idő arra, hogy az eredetihez képest erősen átalakított törvényt széles társadalmi vitára bocsássák, és sorsáról csak azután döntsenek. A frakcióvezetés ezt a javaslatot azzal utasította el, hogy az ötlet elkésett, ráadásul a közhangulat miatt szinte bizonyos, hogy a társadalom többsége úgy is elutasítja azt.

Mivel a december 17-i szavazás előtt már értelmetlen lett volna magyarázó kampányba kezdeni, így ezt a törvény elfogadása után teszik meg. A napilap úgy tudja, hogy a kabinet kampányba kezd az egészségügyi reform céljainak és részleteinek megismertetéséért. A MSZP népszavazási kampányának pedig ismét kulcsszereplője lesz Szigetvári Viktor, aki korábban Gyurcsány stábjában dolgozott, majd az országgyűlési választások kampányfőnöke volt. Szigetvári cégével az újság információja szerint nem a kormány, hanem a párt kötött határozott idejű szerződést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását