2024. április 20. - Tivadar

Gondok a Renoméval a BKV-nál

Eltávolították állásából a BKV egyik revizorát, aki a BKV takarítási megbízásainak több milliós pazarlásairól akarta tájékoztatni a főpolgármestert - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.
2007. december 10. hétfő 08:58 - Hírextra

Mint a cikkben olvasható, a BKV belső ellenőrzési osztálya munkatársának jelentését átírták, sosem került nyilvánosságra.

A revizor, akit a vállalatnál folyó takarítási tevékenység felülvizsgálatával bíztak meg, arra a megállapításra jutott, hogy a BKV hárommillió forintot dobott ki az ablakon, amikor kifizette a HÉV-vonalak mentén felfestett graffitik eltávolításának költségét.

A jelentés következményei nem ismertek - mutat rá az írás -, a revizort viszont egy évvel ezelőtt elbocsátották állásából - két héttel azután, hogy Demszky Gábor főpolgármestertől szóbeli meghallgatást kért.

A BKV Logisztikai Irodája 2003. március 6-tól 2006. március 6-ig bízta meg a Renomé Kft.-t a HÉV-vonalak, megállóhelyek külső és belső takarításával. A szerződés tartalmazta a plakátok és falfirkák napi rendszerességgel történő eltávolítását is, összesen 73 millió forintért. A HÉV üzemigazgatóság nyolc nappal a megbízatás kezdete után azonban szerződést kötött a "HÉV-vonalakon lévő építményekről graffiti-eltávolítási munkák tárgyában." A szolgáltatásért Budapesten belül nettó nyolcszáz ezer, határán kívül nettó hatszázezer forintot fizetett, összesen 2,9 millió forintot. A megbízott nem más volt, mint a Renomé Kft - olvasható a Magyar Hírlapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását