2024. április 29. - Péter

Jól megérdemelt pihenés

A magyar női kézilabda-válogatott teljesítette a minimális célkitűzést: kiharcolta az olimpiai selejtezős szereplés jogát a franciaországi világbajnokságon, és most már nyugodtan várhatja a folytatást.
2007. december 10. hétfő 10:34 - Hírextra

Németh András szövetségi kapitány csapata egyre jobb formát mutat, a kezdeti nehézségek után a dijoni középdöntőben előbb a németekkel játszott döntetlent, majd az addig szintén százszázalékos román együttest győzte le vesztett helyzetből fordítva.

A hétfői szünnap a regenerálódás jegyében telik, és a pihenőt igyekszik mindenki jól kihasználni, mert a folytatásban szükség lesz az erőre. Városnézés, múzeumlátogatás és egy kis átmozgatás szerepelt a programban.

Kedden az olimpiai ezüstérmes dél-koreai csapat következik, és még a középdöntős csoport első helye sem elérhetetlen. Az már biztos, hogy a magyarok nem lehetnek negyedikek, így a csütörtöki, párizsi negyeddöntőben elkerülik az Európa-bajnok és ily módon pekingi résztvevő norvégokat.
A hátralévő egy hétben fontos lesz, hogy a válogatottak mennyire bírják majd az összecsapások hajráit. Azok a csapatok, amelyek végig csak néhány játékost cseréltek, várhatóan jobban fáradnak. És most lehet döntő, hogy Németh András a vb elején mindenkinek lehetőséget adott, s nem arra törekedett, hogy alakulata minél nagyobb különbséggel nyerjen Japán vagy Kongó ellen.

A kapusposzton továbbra sincs gond, Pálinger Katalin szenzációs: fontos pillanatokban hárít. A jobbátlövő Mehlmann Ibolya ugyanakkor árnyéka önmagának, nagyon akar, küzd, de próbálkozásait rendre hatástalanítják. Ezért találta ki a kapitány, hogy az alapesetben irányító Görbicz Anita - noha jobbkezes - kihúzódik jobbra, Mehlmann helyére, Ferling Bernadett pedig irányít, míg Tóth Tímea változatlanul balátlövőként játszik. Ez a belső hármas az utóbbi két összecsapáson - különösen az előző vb-n ezüstérmes románok ellen - sziporkázott. A bal szél is rendben van: Vérten Orsolya keze a kulcsfontosságú szituációkban nem remegett meg.

A beállós poszton Szamoránsky Piroska az utóbbi napokban nem hozta a vb elején tapasztalt jó játékát, míg Borbás Rita még a nyitómeccsen, a japánok ellen ütést kapott a torkára, és azóta nem tud beszélni.

A védekezésben változatlanul gondot jelent a sok szabálytalanság, és a vele járó rengeteg kiállítás. Amennyiben javul a hátsó alakzat hatékonysága, elmaradnak a kétperces büntetések, még jobb lesz a válogatott játéka.

A csapat tehát túlvan azon a szakaszon, amikor izgulnia kellett: meglesz-e az olimpiai selejtező. A vb-n már csak egy, ennél értékesebb díj létezik ötkarikás aspektusból, mégpedig az aranyérem: ennek birtokosa ugyanis nem kényszerül kvalifikációs tornára márciusban, hanem egyenes ágon jut ki Pekingbe. Persze a vb-dobogót is meg kell becsülni, már csak azért is, mert az utolsó két tornán sikerült elcsípni a második (2003, Horvátország) és harmadik (2005, Szentpétervár) helyet.


A keddi középdöntős program:

I. csoport (Metz):
Oroszország-Angola 16:30 ó
Norvégia-Franciaország 19:15 ó
Macedónia-Horvátország 21:15 ó
Az állás:
1. Norvégia 8 pont
2. Oroszország 6 (109-89)
3. Angola 6 (122-112)
4. Franciaország 4
---------------------------
5. Horvátország 0 (108-127)
6. Macedónia 0 (92-123)
A norvég, az orosz, az angolai és a francia csapat már biztos negyeddöntős.

II. csoport (Dijon):
Magyarország-Koreai Köztársaság 16:30 ó
Románia-Németország 18:30 ó
Spanyolország-Lengyelország 20:30 ó
Az állás:
1. Németország 7 pont
2. Románia 6 (132-113)
3. Magyarország 6 (118-113)
---------------------------
4. Spanyolország 3
5. Koreai Köztársaság 2
6. Lengyelország 0
A német, a román és a magyar csapat már biztos negyeddöntős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását