2024. május 6. - Ivett, Frida

Harminc magyar, ha összehajol

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén az EP elnöke köszöntötte a november 25-én megválasztott 35 új romániai képviselőt. A politikusok közt 4 magyar nemzetiségű is van. Így a 785 tagú testületben 30-ra emelkedett a magyarok száma. A 24 magyaror
2007. december 10. hétfő 21:21 - Hírextra
Hans-Gert Pöttering házelnök azt mondta: Románia számára nagyon fontos nap volt november 25-e, az EP-választás napja. Ezzel - vélte a konzervatív politikus - teljessé vált az a folyamat, amelynek során a kommunizmust követően szabaddá és demokratikussá vált Románia visszatért az európai családba.

Romániában a Demokrata Párt listájáról 13, a Szociáldemokrata Pártéról 10, a Nemzeti Liberális Pártéról 6, a Liberális Demokrata Pártéról 3 jelölt került be az Európai Parlamentbe. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 2 helyet (Sógor Csaba és Winkler Gyula) kapott, függetlenként egy jelöltet (Tőkés László) választottak meg. Csibi Magor Imre a Nemzeti Liberális Párt színeiben szerzett mandátumot.

Románia (Bulgáriával együtt) 2005. októberében küldött megfigyelőket az EP-be. Ők, miután az ország 2007. január 1-jén csatlakozott az unióhoz, teljes jogú EP-képviselők lettek. Közülük most 22-en elhagyják az Európai Parlamentet. Az utóbbiak mandátuma december 9-én, éjfélkor szűnt meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását