2024. május 4. - Mónika, Flórián

Diákok az ombudsmanoknál

Körülbelül harminc végzős gimnazista és egyetemista faggatta az állampolgári jogok, a kisebbségi, valamint az adatvédelmi jogok biztosát hétfőn az Emberi Jogok Napja alkalmából, amelyet világszerte december 10-én ünnepelnek. A diákok főleg a kéretlenül ér
2007. december 10. hétfő 21:37 - Hírextra
A Debrecenből, Egerből, Pécsről, Szigetszentmiklósról, Bonyhádból és Esztergomból érkező diákok a Civitas Egyesület "Polgár az európai unióban" elnevezésű országos tanulmányi versenyének tavalyi döntősei, illetve idei indulói közül kerültek ki. Ezt az iskolai csapatversenyt immár 12. éve rendezi az egyesület, 2000 óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium, illetve számos közjogi személy támogatásával. A Civitas programigazgatója elmondta: az elődöntőn csak a közélet alapvető kérdéseivel kell tisztában lenni, a regionális, illetve az országos döntőn azonban már szituációs játékokban kell bizonyítaniuk a fiataloknak. A különböző helyzetgyakorlatokban nemcsak állampolgári ismereteiket, de helyzetfelismerő és érdekérvényesítő képességeiket is díjazzák - mondta Eich László.

A döntősök a verseny másnapján "demokrácia sétán" vehetnek részt, amelyet többnyire az Alkotmánybíróságon, az Ombudsmani Hivatalban, a Köztársasági Elnöki Hivatalban, illetve bizonyos minisztériumokban tartanak. Itt bármilyen kérdést fel lehet tenni a döntéshozóknak - mondta a programigazgató. A versenyt minden szeptemberben hirdetik meg a 14-18 évesek körében; az idei döntő várhatóan áprilisban lesz, a séta mellett értékes könyv- és CD csomagot is hazavihetnek a diákok.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását