2024. május 3. - Tímea, Irma

Megölte apját a férfi

Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a szegedi férfit, aki egy szóváltást követően súlyosan bántalmazta idős édesapját, aki belehalt sérüléseibe - tájékoztatta az MTI-t pénteken a táblabíróság sajtótitkára.
2007. december 7. péntek 17:22 - Hírextra

Bátyi Zoltán közleménye szerint az első rendű vádlott, Kószó László Mihály már hosszabb ideje együtt élt 83 éves beteg édesapjával, az ügy későbbi sértettjével, aki gondozásra szorult. Velük lakott szívességi alapon a másodrendű vádlott is. A fiú és apja közt idővel rossz viszony alakult ki, ami a vádlott italozó magatartásából és részben a sértett egészségi állapotából fakadt.

2006. április 22-én a fiú egész napos italozást követően tért haza, s az ivást a másodrendű vádlottal otthon is folytatta. Emiatt szóváltásba kerültek az idős férfivel, aki késsel támadt fiára. Az elsőrendű vádlott a gyenge fizikai állapotban levő férfitól a kést elvette, és verni kezdte. Az apa az első ütéstől a földre esett, majd ezt követően fia többször megütötte a fejét, nyakát leszorította, mellkasát feltehetően megtaposta. Az idős férfi már nem tudott felkelni a padlóról, ezért a vádlottak megpróbálták felállítani, de sem orvost, sem mentőt nem hívtak.

A sértett holttestére másnap a postás talált rá, aki a nyugdíjat kézbesítette volna. Kihívta a mentőt, de a szakemberek már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek pénteken a Szegedi Ítélőtábla Kószó László Mihályt, s ezért jogerősen négy év börtönre ítélte. Az ügy másodrendű vádlottját a Csongrád Megyei Bíróság korábban jogerőre emelkedő ítéletében segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében találta bűnösnek, s három hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását