2024. április 28. - Valéria

A Barankovics István Alapítvány ösztöndíjasa

A Barankovics István Alapítványnál (BIA) első alkalommal pályázhattak olyan fiatal írók, irodalmárok, akik szépirodalmi vagy szociográfiai munkájukhoz kértek támogatást 2008-ra. A szakmai zsűri véleménye alapján idén Nagy Gábor nyerte el az alapítvány iro
2007. december 7. péntek 17:30 - Hírextra

Nagy Gábor 1972-ben született Körmenden, 1996-ban végzett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, magyar–német szakon. 2000-ben magyar és összehasonlító irodalomtudományból PhD fokozatot szerzett. Disszertációját Baka István költészetéből írta, témavezetője Görömbei András professzor volt. Dolgozott könyvkiadói és folyóirat-szerkesztőként, 2004 óta a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Kommunikáció és Médiatudományi Tanszékének docense. Nős, három gyermeke van.

Eddigi pályafutását három verseskötet, egy tanulmánykötet és egy irodalomtörténeti monográfiája fémjelzi.

2002-2005 között megkapta az MTA Bolyai Ösztöndíját "A nemzeti önismeret megőrzése és újraépítése a magyar költészetben az 1960-as évektől az ezredfordulóig" címmel írott tanulmánysorozatára. 2003-ban elnyerte a Vas Megye Önkormányzatának Kultúrájáért Díjat, 2007-ben pedig a Magyar Napló regénypályázatának III. helyezettje lett.

A Barankovics Alapítvány ösztöndíjra érdemesített pályázata Nagy Gábor új regénytervezete, mely a kádári időszakban történt rejtélyes papgyilkosságok motivációit és közös nevezőjét keresi.
A Barankovics Alapítvány ösztöndíjában évente egy fő részesülhet, melynek időtartama egy naptári év. Az ösztöndíj összege havi 100.000 Ft.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását