2024. április 25. - Márk

Hulladékot hoz a víz

Az Ung folyó áradása következtében ukrán területen uszadék és kommunális hulladék - elsősorban műanyag flakon - mosódott a folyóba, a szennyeződés már kedden elérte a Bodrogot és a Tiszát is.
2007. december 5. szerda 13:04 - Hírextra

Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy 25-30 kilométeres hosszban a szennyezés elérte a Bodrog folyót, a figyelőszolgálat jelentése szerint a szennyezés Felsőberecki térségében kedden déli 12 órakor jelent meg.

Hozzátette: kedden délután négy órakor a szennyezés Sárospatak térségében 40-50 százalékos fedettséget eredményezett a Bodrog felszínén. A hulladék levonulását, készültség elrendelése nélkül, folyamatosan figyelemmel kísérik a szakemberek.

Szerdán reggel 6 órakor a szennyező hullám Tokaj térségében elérte a Tiszát, 8 órakor pedig már a Taktaközi öntöző főcsatorna betorkolásának a térségében járt. A szennyezés a Tisza sodorvonalában 5-10 méteres szélességben széthúzódva vonul le, mintegy 5 százalékos fedettséggel.

Szerdán reggel egyébként a szennyezés vége Sárospatak térségét elhagyta. A Bodrogon a figyelőszolgálat tájékoztatása szerint Sárospatak fölött már csak az áradásos jellegnek megfelelő uszadék volt megfigyelhető.

Csont Csaba megjegyezte: áradások alkalmával gyakori az ilyen típusú szennyeződés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását