2024. április 28. - Valéria

Nem lesz női válogatott

Az északír, a skót és a walesi szövetség ellenállása miatt nem vesz részt egy egységes brit női labdarúgó-válogatott a pekingi olimpián.
2007. december 4. kedd 12:37 - Hírextra

A szövetségek azért foglaltak állást a közös csapat felállításával szemben, mert az szerintük önállóságukat veszélyeztetné.

Ez egyben azt jelenti, hogy szigetországi női labdarúgó biztosan nem vehet részt a játékokon, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak ugyanis brit tagszervezete van, így a királyság államainak sportolói csak brit színekben versenyezhetnek az olimpiákon.

A britek azután kapták meg az indulás lehetőségét a FIFA-tól, hogy a szeptemberi világbajnokságon Anglia legjobbjai negyeddöntőbe kerültek.

A walesi, skót és északír ellenállás nagy felháborodást váltott ki Angliában, olyannyira, hogy Richard Caborn korábbi sportminiszter a parlament elé viszi az ügyet.

"Azért teszem ezt a parlamentben is szóvá, mert ez egyszerűen nemzeti botrány, ilyen óriási lehetőséget kicsinyes érdekek miatt visszautasítani, egyszerűen felháborító" - háborgott a politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását