2024. május 2. - Zsigmond

Kokszos disznó

Nemcsak a doppinggal élő sportolók, hanem az őket gyanúsítók ötletei is kifogyhatatlanok. A 2008-as pekingi olimpia majdani étlapján szereplő sertéseket is doppingvád érte. A szervezők tényekkel igyekeznek bizonyítani, hogy a feltevések alaptalanok.
2007. december 4. kedd 10:27 - Hírextra
Nemcsak a rendezéssel, egyes versenyszámok időpontjaival, az újságírók lehetőségeinek korlátozásával, az olimpiai építkezésekkel és a környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban folynak zajos viták Pekingben, a 2008-as olimpia helyszínén. Egy újabb téma tovább borzolja a kedélyeket, a világhálón is.

Valakinek eszébe jutott feltételezni, hogy az óriási rendezvényt élelmiszerrel, így sertéshússal is ellátó, angolos átírással Qianxihe (Szerencsés darumadár) nevű nagy élelmiszerkereskedelmi vállalat nem lesz képes ellenőrizni, hogy az olimpiai faluk konyháira szállított sertéseket előzőleg nem táplálták-e doppingnak minősülő szerekkel. A rosszindulatúbbak hozzá is tették: egyrészt, hogy a saját atlétáikat így "kokszolják", másrészt meg, hogy a konkurenseiket így buktassák le a dopping-ellenőrzéseken.

A BOCOG, a pekingi olimpia bizottság szervező intézménye természetesen azonnal tiltakozott, mondván: a Qianxihe-nek előírták, hogy csak olyan tenyésztelepektől vásároljon sertéshúst, amelyeknél módja van az etetés és a tápanyagok folyamatos ellenőrzésére, a vágás után pedig a tőkehús drogmentességének vizsgálatára. Sőt, még van idő a már tenyésztésben lévő állatállomány folyamatos ellenőrzésére is, hogy a mostani kocáknak netán beadott drogok se kerülhessenek a később születendő (és majd már ellenőrzés alá vont) utódjaiknak a játékok alatt feltálalandó húsába.

A higgadtabbak igyekeznek csillapítani a kedélyeket, mondván: nem más ez a vita, mint vihar egy sertés-vályúban. Ennek ellenére, a BOCOG tájékoztatási igazgatóját leváltották, hogy az utódja a korábbi vitáktól függetlenül piríthasson rá egy sajtótájékoztatón a gyanakvókra: "Semmi ok sincs arra, hogy ilyesmikről kérdezzenek, amint arra sem, hogy feleljünk ilyen kérdésekre, vagy hogy önök írjanak róla."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását